Een groot onderdeel van het ritueel voordat je op de fiets stapt, is eeuwig twijfelen welke wielerkledij je moet aandoen. Draag je enkel een onderhemd met een fietstruitje met korte mouwen? Ga je voor een truitje met korte mouwen met daarboven een windvestje, of kies je toch voor een fietstruitje met lange mouwen? En wat met de broek? Een korte fietsbroek aandoen of toch maar voor een lange broek kiezen. Eigenlijk hoef je niet echt te kiezen, door te opteren voor arm- en beenstukken. We leggen je hier de verschillen tussen de diverse arm- en beenstukken uit. Welke arm- en beenstukken het beste bij jou passen, hangt vooral af van de omstandigheden waarin je gaat fietsen.
Thermische arm- en beenstukken
We steken van wal met de meest voor de hand liggende soort arm- en beenstukken, namelijk de basisversie die gebruik maakt van thermische stoffen om je voldoende warm te houden bij fris weer. Deze arm- en beenstukken beschikken - net als andere arm- en beenstukken - over siliconen grippers zodat je arm- en beenstukken onder je trui of broek goed op hun plaats blijven zitten.
Arm- en beenstukken bij regenweer
Daarnaast zijn er arm- en beenstukken die waterafstotend/waterdicht en/of winddicht zijn. Deze arm- en beenstukken beschermen je dus tegen nattigheid zodat je het niet koud krijgt in gelijk welke weersomstandigheden.
Arm- en beenstukken met uv-bescherming
Een laatste soort arm- en beenstukken zijn die met uv-bescherming. Deze arm- en beenstukken houden je niet warm, maar net koel. Bij een felle zon beschermt de uv-beschermende stof je huid tegen verbranden. Door de armstukken nat te maken met water hebben ze een verkoelend effect.