Regenkleding heren
Elke wielrenner is wel bekend met verschillende weerapps om goed voorbereid een fietsrit aan te vatten. In België en Nederland is een regenbuitje namelijk nooit veraf. Voordat je aan je fietstocht begint, is het daarom aangewezen toch even het weer te checken zodat je weet waaraan je je kan verwachten. En soms heb je nu eenmaal geen andere keuze dan fiets-regenkleding voor heren aan te trekken. Bij Fashion For Cycling kan je daarom de allerbeste fiets-regenkledij kopen tegen de beste prijzen, zowel voor wielrenners die met de koersfiets of mountainbike op pad gaan, als voor mensen die met de fiets naar het werk gaan. Dankzij onze regenkledij voor heren geniet je zelfs in regenachtige omstandigheden van een ontspannende fietsrit. Koop meteen je regenoutfit via de webshop of breng een bezoekje aan een van onze winkels en vraag extra advies aan de winkelmedewerkers.
Regenkleding heren kopen?
We hebben verschillende types fiets-regenkledij voor heren in ons uitgebreide gamma, zodat je nooit doorweekt op je bestemming aankomt.
-
Regenbroek: De hele dag met een doorweekte broek op kantoor zitten past naast het geluid van nagels over een krijtbord of het gezoem van een mug helemaal thuis in het rijtje ‘extreem vervelende zaken’. Toch is dit heel makkelijk tegen te gaan met een regenbroek voor heren. Je trekt een waterdichte regenbroek eenvoudig over je gewone outfit zodat je snel weer klaar bent. Geavanceerde modellen hebben shoecovers zodat ook je schoenen beschermd zitten tegen de regen.
-
Regenpak: Een volledig regenpak voor heren bestaat uit een waterdichte jas met bijhorende regenbroek. Dankzij de ruime pasvorm trek je een regenpak heel eenvoudig aan over je gewone kledij, wat een uitgebreide kledijwissel alvast vermijdt.
-
Regenponcho: Waar regenjassen voorzien van een rits, trek je een regenponcho over je hoofd. Dankzij verstelbare capuchons en heupkoorden zijn ze makkelijk aanpasbaar aan je lichaamsbouw. Ook je bovenbenen zijn beschermd tegen de regen doordat regenponcho’s doorgaans wat langer uitvallen.
-
Regenjas: Een fietsregenjas voor heren is absoluut een essentieel kledingstuk in de garderobe van elke wielrenner en werknemer die het woon-werkverkeer met de fiets aflegt. Je vindt bij Fashion For Cycling zowel lichte regenjasjes voor wielrenners als dikkere regenjassen.
Comfortabel fietsen in de regen dankzij heren regenkleding
Kwalitatieve fiets-regenkledij moet de regen buiten houden, maar moet ook voldoende ventileren. Tijdens het fietsen ga je namelijk sowieso zweten. Vroeger leefde bij veel mensen het vooroordeel dat fiets-regenkledij vervelend was om te dragen, omdat je er te veel in zweette. Dat klopte ook, maar dat is nu volledig verleden tijd. Hedendaagse fiets-regenkledij heeft een uitstekend ademend vermogen, waardoor zweet goed verdampt en je comfortabel kan fietsen.
Regenkleding voor heren bestel je eenvoudig en snel op fashionforcycling.be
Kom jij ook graag droog op je bestemming aan? Met heren-fietsregenkleding van Fashion For Cycling blijf je zelfs tijdens een felle maartse bui of aprilse gril helemaal droog en kan je toch genieten van een ontspannende fietsrit. Koop je regenuitrusting meteen in de Fashion For Cycling-webshop met gratis levering in België vanaf €50 of kom ze eerst even passen in de winkel in Lotenhulle of Geraardsbergen.
Fiets regenkleding FAQ's
Hoe onderhoud je fiets-regenkledij?
Bij fiets-regenkledij is correct wassen absoluut noodzakelijk om een blijvende goede werking te garanderen. Waterdichte of waterafstotende fietskleding was je op een lage temperatuur. Volg altijd nauwgezet de wasinstructies op het etiket en droog fiets-regenkledij zeker niet in de droogkast. Getapete naden kunnen loskomen door de hitte en het waterdichte membraan kan aangetast worden. Uiteraard moet je je fiets-regenkledij wel eens wassen, maar dit hoeft zeker niet elke keer. Als je kledij niet heel erg vuil is, kan je ze beter gewoon afspoelen en laten drogen op een droogrek.
Wat is waterdichte en waterafstotende fietskleding?
Er is een verschil tussen waterdichte en waterafstotende fietskleding. Waterafstotende fietskleding zal je wel beschermen bij een milde regenbui, maar niet bij felle regen. Waterdichte fietskleding doet dat in principe wel. Om te bepalen welke fietskleding valt onder de noemer waterdicht en welke onder waterafstotend wordt de waterkolom gebruikt. Bij een waterkolom tot 1000 mm mag een stof waterafstotend genoemd worden, maar niet waterdicht. Vanaf 1000 mm mag de term waterdicht worden gebruikt.
Welke maat van regenbroek dragen?
Omdat je een fiets-regenbroek over je gewone kledij heen draagt - bijvoorbeeld bij het naar het werk fietsen - kan het zeker geen kwaad om te kiezen voor een maatje groter dan je gewoon bent. De regenbroek mag echter ook niet té groot uitvallen met slobberende pijpen. Water zal zo toch binnendringen, met een nat pak tot gevolg. Passen is dus de boodschap!